Desertul perfect pentru serile de toamna: mere coapte cu crema de vanilie este un desert parfumat, gustos si usor de preparat. Si nici la capitolul calorii nu sta rau pentru un desert!
Mai mult, este potrivit pentru serile racoroase de toamna, atunci cand ai pofta de ceva dulce si aromat.
Timp de preparare: 1h
Dificultate: usor
*** Pentru mere:
*** Pentru crema de vanilie:
Incinge cuptorul la 180C. Scoate mijlocul de la mere, lasand baza intacta. Unge interiorul lor cu suc de lamaie.
Amesteca afinele cu 2 linguri de zahar si amidonul si unmple cu ele merele.
Pregateste un topping din unt, 25g zahar si faina, amestecate pana capata un aspect grunjos. Adauga acest amestec peste merele umplute.
Pune merele la copt timp de 25-30 minute.
Intre timp, pregateste crema de vanilie. Mai intai, incalzeste smantana pe foc, fara sa o dai in clocot.
Amesteca apoi galbenusurile cu amidonul, zaharul si vanilia. Toarna acest amestec peste smantana fierbinte si pune inapoi pe foc pana cand incepe sa se ingroase.
Serveste merele fierbinti cu crema de vanilie.